Hello My Name Is

nickolette

неделя, февруари 19, 2006

Hunter S. Thompson

на 16. 02. 2003 г. Hunter Thompson се появява в "Late Night with Conan O'Brien". когато заема мястото си до Conan трепва рязко и измърморва някава псувня задето си е седнал на топките. не знам дали това се случва често на мъжете, но след няколко минути докато се обляга назад в стола си, отново сяда върху тях. Hunter Thompson е имал чифт огромни топки! и националната телевизия не е единственото място, на което са се развявали. ето за какъв човек ще бъде този пост...

ще се фокусирам върху смъртта, но нали все пак живота й придава смисъл...
в личен план: след като баща му умира, оставя Hunter и двамата му братя на грижите на майка-алкохоличка с всичките екстри покрай това. жени се за гаджето си от години и през 1964 им се ражда син. опитват да имат още деца, но неуспешно. следват 3 спонтанни аборта, а 2 от родените бебета умират часове след това. развеждат се след 17 години и остават близки до смъртта му. братът на Hunter Thompson умира от СПИН. през 2003 Hunter се жени повторно.
в професионален план: журналист, репортер, писател с уникален изказ. изобретил е нов стил журналистика - Гонзо. представлява изключително лична форма на репортерство. колкото стилът е критикуван заради това, че е силно субективен, толкова са и опитите да се копира. (оказа се, че има страшно много хора, които подражават не само на писането, а и на вида му.) Hunter Thompson в защита твърди, че фикцията често пъти е най-добрия/достоверен факт. според него, стига да не си автор на приказки, фикцията се основава на реалността. трябва да познаваш живота, трябва и да познаваш материала, който пишеш преди да го промениш.

политически възгледи: либерал, анархист, но се долавят и елементи на социализъм. повлиян е от Ayn Rand, която е любимата ми жена-философ (и единствената, за която съм чувала). Thompson е отявлен противник на Nixon. "Nixon беше професионален политик и мразех всичко, което той отстояваше. но ако тази година (2004) се състезаваше със злата пасмина Bush - Cheney с радост бих гласувал за него".
смърт: 17, 42 h на 20. 02. 2005 г. сина му, доведената му дъщеря и внука му са в съседната стая, а съпругата му е на телефона, когато Hunter захапва дулото на пистолет 45-ти калибър и си пръсва мозъка. "преди 25 години ми каза, че би се почувствал в безисходица ако няма съзнанието, че във всеки един момент може да сложи край на живота си. не знам смелост ли е това, глупост ли е, какво ли, но знам, че беше неизбежно. вече се разбра, че наистина е мислел всичко онова, което е казвал. ако това ви се струва забавно - добре; ако ви се струва просветляващо - още по-добре. ако се чудите в Ада или Рая е отишъл, уверявам ви, че ще се отбие и на двете места, ще провери къде е Nixon и ще остане при него. никога не би си позволил да скучае. но трябва да има и футбол". погребението плащa Johnny Depp - искал приятелят му да си отиде точно по начина, по който е пожелал. прахта му била изстреляна с червени, бели, сини и зелени фойерверки от оръдие по негов дизайн. това се случило под звуците на Mr. Tambourine Man на Bob Dylan.
от Rolling Stone твърдят, че разполагат с послените му написани думи, четири дни преди да се самоубие:
Футболният сезон свърши
няма повече игри. няма повече провали. няма повече движение. няма повече забавление. няма повече плуване. 67. това са 17 години след 50. 17 години повече отколкото се нуждаех или исках. отегчително. винаги съм бил развратен. никакви забавления за никого. 67. ставаш алчен. дръж се според възрастта си. спокойно - няма да боли.

имам чувството, че не успях да предам най-важното от нещата, които изчетох за него. не споменах нищо за патриотизма, наркотиците, за нечовешкия му стремеж към Истината и библейското му чувство за справедливост,... мъди ъЪъъЪ покипси...

Етикети: ,

12 Comments:

  • At 1:52 сл.об., Blogger stnle said…

    na men ne mi se e slu4valo da si sqdam na takovata ama ne znam... mislq 4e e fizi4eski nevazmojno.

     
  • At 4:28 сл.об., Blogger rės said…

    ники нарочно ни провокира с разказа за големите дисаги на топсън, за да види колко от нас мъжете ще обърнат внимание на другата, не-мъди страна от живота му и колко ще се втурнат да спорят чисто физически възможно ли е да си яздиш мъдите или не :]

     
  • At 6:45 сл.об., Blogger nickolette said…

    хахаха :)
    честно казано, преди да го напиша се консултирах с един приятел дали ви се случва подобно нещо и той каза - не. викам "ами ако са мнооого големи?" и той "възможно е..". в крайна сметка решихме, че сигурно е от възрастта..
    нямам нищо против спора за мъдите да се заформи и реши в моя блог :D

     
  • At 8:08 сл.об., Blogger stnle said…

    vsi4ko moje da se re6i s demonstraciq. :) moqta posredni4eska agenciq za hamali i tiradjii moje vednaga da prati nqkolko mom4eta do tarnovo... samo da pokajat... s nau4na cel, edin vid :)

     
  • At 8:21 сл.об., Blogger nickolette said…

    предпочитам всичко да остане във виртуалното пространство.. настоявам!

     
  • At 9:24 сл.об., Blogger stnle said…

    virtualnoto prostranstvo e mnogo tqsno, edin vid... no moje skoro da uploadna snimki po temata ili video s obqsneniq na turski i subtitri na ciganski

     
  • At 10:52 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    otvud metaforata, che e imal "big balls", tova e nevuzmozhno, dori i da sa mu visiali kato na octagenerian. ne se fasciniraj tolkova ot tova :))

     
  • At 1:28 пр.об., Blogger stnle said…

    no pyk moje da se inspirira6 i motivira6 za deviaciq s nqkoi kontragent ot moite draiveri i hamalioni

     
  • At 9:37 пр.об., Blogger chinchillah said…

    ОХХХХХХХ! Не можело било.. дрън дрън..
    уфффффффффф....

     
  • At 11:03 пр.об., Blogger nickolette said…

    "уффффффффффф защипах се" ли беше това ;)

     
  • At 11:43 пр.об., Blogger chinchillah said…

    кажи-речи :)

     
  • At 12:40 пр.об., Blogger А. Митев said…

    Днес е Арена.бг излезе филм по автобиографията му от 1980 г. - Where The Buffalo Roam. Препоръчвам го! ;)

     

Публикуване на коментар

<< Home