06. 12. наближава
знаете как е по празници - яде се.. яде се много! и се пие...
за предстоящия ми имен ден ви черпя с тази рецепта:
шаран с бира
продукти:
1500 гр шаран
400 гр лук кромид стар
4 гр джинджифил
2 бр. карамфил зърна
5 гр захар
1 бр. лимон
2 бр. дафинов лист
15 с.л. оцет
500 мл бира
60 гр масло
приготвяне:
1. шаранът се разрязва на четири части
2. лукът се нарязва на кръгчета, разбърква се с подправките, добавя се нарязан на парчета лимон и се слага да заври с оцета и бирата
3. парчетата шаран се слагат в тава и се заливат със сместа
4. пече се 30 мин в предварително загрята до 160 градуса фурна, като периодочно се полива със соса
5. отделя се сосът и се вари до сгъстяването му
6. изваждат се парченцата лимон, дафиновия лист и карамфила и сместта се пасира
7. сосът се отстранява от огъня и в него се добавя студеното масло
8. рибата се подрежда в затоплена чиния, залива се със соса и се поднася с варени картофи и червено зеле
знаете как е по празници - яде се.. яде се много! и се пие...
за предстоящия ми имен ден ви черпя с тази рецепта:
шаран с бира
продукти:
1500 гр шаран
400 гр лук кромид стар
4 гр джинджифил
2 бр. карамфил зърна
5 гр захар
1 бр. лимон
2 бр. дафинов лист
15 с.л. оцет
500 мл бира
60 гр масло
приготвяне:
1. шаранът се разрязва на четири части
2. лукът се нарязва на кръгчета, разбърква се с подправките, добавя се нарязан на парчета лимон и се слага да заври с оцета и бирата
3. парчетата шаран се слагат в тава и се заливат със сместа
4. пече се 30 мин в предварително загрята до 160 градуса фурна, като периодочно се полива със соса
5. отделя се сосът и се вари до сгъстяването му
6. изваждат се парченцата лимон, дафиновия лист и карамфила и сместта се пасира
7. сосът се отстранява от огъня и в него се добавя студеното масло
8. рибата се подрежда в затоплена чиния, залива се със соса и се поднася с варени картофи и червено зеле
Етикети: personal
8 Comments:
At 10:33 сл.об., Анонимен said…
Yammy,за съжаление май тази година няма да се яде Шаранче. :(( Жалко!
At 10:06 пр.об., chinchillah said…
чудесно звучи ;) на 7-ми ще ти кажа дали е и така вкусно :Р
At 5:04 сл.об., Foxe aka Elitsa Ganeva said…
Честит Имен Ден!!!
Dance! Laugh! Sing! Be happy as U wish
:)
At 12:57 сл.об., nickolette said…
благодаря много!
надявах се вечерта да се видим някъде по трасето... да пийнем, да потанцуваме, да се посмеем.. ако сме пили достаъчно - и да попеем :))рр
At 3:08 сл.об., chinchillah said…
Хубава рибка беше.. Догодина - пак!
At 7:29 сл.об., nickolette said…
много лук бе вальоо!..
At 9:28 пр.об., chinchillah said…
аве, той пасиран, ве :Р и с толкоз други подправки, че хич не се усещаше.. ама ти би го хванала :Р Пък и.. 1 път в годината, ко пречи? А знаеш ли, че с венци още сме пияни :Р Пък пет***р.. малеееееееееееееее..
At 9:29 сл.об., nickolette said…
кой да се сети, че и кибагами си има работа със светците и на 6-ти и той празнува...
за реванш ще ти изровя някоя рецепта без лук ;)
Публикуване на коментар
<< Home