Hello My Name Is

nickolette

неделя, декември 04, 2005

06. 12. наближава

знаете как е по празници - яде се.. яде се много! и се пие...
за предстоящия ми имен ден ви черпя с тази рецепта:

шаран с бира

продукти:
1500 гр шаран
400 гр лук кромид стар
4 гр джинджифил
2 бр. карамфил зърна
5 гр захар
1 бр. лимон
2 бр. дафинов лист
15 с.л. оцет
500 мл бира
60 гр масло

приготвяне:
1. шаранът се разрязва на четири части
2. лукът се нарязва на кръгчета, разбърква се с подправките, добавя се нарязан на парчета лимон и се слага да заври с оцета и бирата
3. парчетата шаран се слагат в тава и се заливат със сместа
4. пече се 30 мин в предварително загрята до 160 градуса фурна, като периодочно се полива със соса
5. отделя се сосът и се вари до сгъстяването му
6. изваждат се парченцата лимон, дафиновия лист и карамфила и сместта се пасира
7. сосът се отстранява от огъня и в него се добавя студеното масло
8. рибата се подрежда в затоплена чиния, залива се със соса и се поднася с варени картофи и червено зеле

Етикети:

10 Comments:

  • At 10:33 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Yammy,за съжаление май тази година няма да се яде Шаранче. :(( Жалко!

     
  • At 10:06 пр.об., Blogger chinchillah said…

    чудесно звучи ;) на 7-ми ще ти кажа дали е и така вкусно :Р

     
  • At 5:04 сл.об., Blogger Foxe aka Elitsa Ganeva said…

    Честит Имен Ден!!!
    Dance! Laugh! Sing! Be happy as U wish
    :)

     
  • At 12:57 сл.об., Blogger nickolette said…

    благодаря много!
    надявах се вечерта да се видим някъде по трасето... да пийнем, да потанцуваме, да се посмеем.. ако сме пили достаъчно - и да попеем :))рр

     
  • At 3:08 сл.об., Blogger chinchillah said…

    Хубава рибка беше.. Догодина - пак!

     
  • At 7:29 сл.об., Blogger nickolette said…

    много лук бе вальоо!..

     
  • At 9:28 пр.об., Blogger chinchillah said…

    аве, той пасиран, ве :Р и с толкоз други подправки, че хич не се усещаше.. ама ти би го хванала :Р Пък и.. 1 път в годината, ко пречи? А знаеш ли, че с венци още сме пияни :Р Пък пет***р.. малеееееееееееееее..

     
  • At 1:10 сл.об., Blogger kibagami said…

    мразя лук и за това винаги импровизирам при такива рецепти като забравям да сложа лука :))

     
  • At 9:29 сл.об., Blogger nickolette said…

    кой да се сети, че и кибагами си има работа със светците и на 6-ти и той празнува...
    за реванш ще ти изровя някоя рецепта без лук ;)

     
  • At 12:30 пр.об., Blogger kibagami said…

    хахах .. за реванш ще ти дам възможност да ми изготвиш нещо по рецепта като дойда до Търново ;р

     

Публикуване на коментар

<< Home