Hello My Name Is

nickolette

сряда, януари 18, 2006

блага вест

Новият главен прокурор - шанс за пробив в статуквото
ПЕТЯ ВЛАДИМИРОВА

След такава демонстрация на непукизъм от страна на управлението на третата власт парламентарното мнозинство и президентът би трябвало да излязат от удобната поза на лицемерието и да изрекат на глас неудобната истина: че само на Висшият съдебен съвет трудно може да се разчита да се справи отговорно, по съвест, че и по закон дори (ако се съди по последните назначения) с предстоящия избор на наследника на Никола Филчев, чийто мандат изтича на 22 февруари. Да припомняме ли, че сред причините за блатото, в което затъна реформата, беше именно съпротивата на съдебната номенклатура, проявена през годините под най-изобретателни форми - от изтънчен натиск до открити заплахи над несговорчиви политици. Нека парламентарните партии преценят дали биха могли най-сетне, след толкова години користни сметки в политическото задкулисие, да излъчат със съгласие и пред очите на обществото личност, която да съчетава професионален и морален ресурс, за да бъде главен прокурор.

за справка: Изборът се прави по предложение на една пета от членовете на Висшия съдебен съвет и на министъра на правосъдието. Главният прокурор се назначава и освобождава от президента.

Борис Велчев ми преподава. думата, която го описва най-точно е "благ". нямам представа доколко е основателна критиката за политическо участие в избора му. дори и да има нещо такова, назначаването му не би могло да бъде грешка.
а може и да съм пристрастна.. какъвто е красавец ;)

Етикети: ,

4 Comments:

  • At 3:19 сл.об., Blogger rės said…

    http://dnevnik.bg/items/online/pic/240px_O2006-1-18-17-29.jpg
    Красавец е точната дума, така ли? :)
    Аз пък имам известни резерви откакто наблюдавам как половината ми преподаватели от университета нахлуха в политиката. От Боби Велчев имам добри спомени, макар и да не успя да ни спаси от Малката Секира Стойнов в критичен момент... Мисля че сред отрицателните страни на този избор е липсата на професионален опит на Бобито. Обаче откъде можем да знаем мотивите на хората, които редят пасианса :)

     
  • At 4:15 сл.об., Blogger nickolette said…

    ааааахаха :) на тая снимка е направо сладурче :))
    вярно, че няма опит. доколкото знам е само преподавател.
    Бойко Б., колкото и да ми е антипатичен, признавам му, че си знае мястото - изпълнителната власт. мръсната работа го влече и нямаше какво да прави в парламента.
    дано тоя пост му залепне и на Велчев, иначе толкова деликатен човек ;))ще внесе друг стил, след оня селяк Филчев.
    това пак от женска гледна точка..

     
  • At 7:50 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    na snimkata pistolet li ima v desnia dzhob ili prosto se radva, che vizhda fotografa?

     
  • At 10:29 пр.об., Blogger nickolette said…

    по-скоро властта му действа като афродизиак..

     

Публикуване на коментар

<< Home