Hello My Name Is

nickolette

неделя, февруари 18, 2007

Amelie Poulain surfed my couch


казва се Мелани и е от Париж. прекара у дома 4 дни, през които ми позволи да я опозная, а аз в замяна й позволих да опознае.. българската кухня - баница с боза, кисело мляко с козунах, халва, шопска салата с ракия, миш-маш, рибена чорба, паниран кашкавал, сирене по шопски, чушки с ориз, задушени картофи, загорка, болярка, столично-тъмно, шуменско... изконсумирахме всичко това за тези четири дни!
през останалото време преоткривахме града.
разказа ми за липсата на социална политика във Франция и колко обичат да усложняват всичко французите; за природата в Исландия и как вечер месните излизали с колите си, пиели и карали съвсем бавно и си привиквали някой от улицата да си лафят; колко трудно й е било с езика в Беларус и колко груби били всички; как Перу е по-благосклонен към чужденци, отколкото към своите хора; Бразилия и многото й лица; сравнително богатото Чили и мизерна Боливия, където била заседнала в едно село и пиян я замерял с динамит; за няколкото месеца сърфистки живот в Хаваи... пя ми и ми свири на юкулеле - "it sounds like vacation!"

Етикети: , ,

8 Comments:

 • At 4:41 сл.об., Blogger Bruce Wayne said…

  kvo q vodi nasam taq jena?? samo si obikalq?

   
 • At 9:21 пр.об., Anonymous Анонимен said…

  az wi synuwah :) moga da kaja 4e e mnogo gotina, ako sydim po synq ;) hodihme i da karame ski

   
 • At 12:37 сл.об., Blogger nickolette said…

  хехехех готина е.

  обикаля си, да. много искаше да отиде в Косово, но да видим ще и върже ли. пътува, за кеф и за да се обогати.. журналист е и това много би и помогнало. искаше да дойде тук преди ЕС да ни се е отразил. каза, че почти никой от приятелите и семейството й не са я подкрепили.

   
 • At 12:49 сл.об., Anonymous Анонимен said…

  Мен ми е много приятно като ми гостуват чужденци. Като бях в гимназията показвахме на испанците как се пие текила.. нужно ли е да казвам, че ги разсипахме ;) На един приятел гаджето беше тук и видя за първи път жива крава. Тя беше любопитна американка и дори помоли да издои кравата. Не можа да си прости, че нямаше фотоапарат под ръка, защото приятелите и нямало да повярват, че наистина го е направила ;)

  Абе, имаме какво да им покажем на чужденците.

  Ако намеря някоя луда партия искам да пътувам с влак до Москва, anyone?

   
 • At 12:51 сл.об., Anonymous Анонимен said…

  Леле като чета как съм написал коментара май се оказва, че гледам крави :) хаха

   
 • At 11:45 пр.об., Blogger nickolette said…

  ти за Москва, аз за Гърция си търся.. :)

   
 • At 12:00 сл.об., Anonymous Анонимен said…

  az sym za moskwa i the old lenin grad :)

   
 • At 4:14 сл.об., Anonymous Анонимен said…

  are az sum za gurcia, stopche moje

   

Публикуване на коментар

<< Home