Hello My Name Is

nickolette

четвъртък, октомври 25, 2007

честито!

за малкото интелектуално пиршество, което се задава.
можете да го имате на стойност 5$ или 0$, но не по-рано от 1ви ноември. защо ли? защото времето на хленчещите артисти и експлоатиращи лейбъли свършва с Radiohead и Saul Williams.

Most people aren't aware of the world of art and commerce where exploitation strips each artist down to nigger. Each label, like apartheid, multiplies us by our divide and whips us 'til we conform to lesser figures. What falls between the cracks is a pile of records stacked to the heights of talents hidden from the sun. Yet the energy they put into popularizing smut makes a star of a shiny polished gun. The ballot or the bullet for Mohawk or the mullet is a choice between new times and dying days. And the only way to choose is to jump ship from old truths and trust dolphins as we swim through changing ways. The ways of middlemen proves to be just a passing trend. We need no priests to talk to God. No phone to call her. And when you click the link below, i think it fair that you should know that your purchase will make middlemen much poorer...

this made my day fellas, this made my day..

Етикети: , , ,

5 Comments:

  • At 4:05 сл.об., Blogger kambone said…

    ne e tolkowa ideologia kolkoto si mislish daje nikak, pazarnata strategia na wsichki tezi grupi se promenq i te sa pyrwite koito go prawqt i e mnogo dobra idea
    poradi iTunes i poneje weche nikoj ne si kupuwa singli ili albumi w magazina a wsichki downloadwat zwukozapisnite kompanii koito wzemat 30-35% ot prihodite na tezi bandi ne generirat takiwa prihodi kakto predishni godini. Strategiata im e da promotirat novia si album che e free i da stanat mnogo populqrni i da im se wyrti imeto dori w nespecializiranite medii che sa si pusnali albuma bezplatno. Istinskite pari se prawqt ot turneta i kato izlqzat za 7-8 mesetz na pyt i obikolqt wsichki gradove sled towa evropa i asia i s tazi novata populqrnost shte izkarat mnogo pwoeche otkolkoto kato prodawat za $9.99 cd w Wal-Mart

     
  • At 8:52 сл.об., Blogger nickolette said…

    именно.

     
  • At 5:35 сл.об., Blogger chinchillah said…

    Да ама освен това, по този начин се слага началото на края на господстването на големите мейджъри, които създават музикални хитове по схема, правят звезди като бройлери, и фенове като овце.
    По този начин най-накрая ще се убие и посредника, който тия музикални компании се явяват - точно тия посредници са причината за загниването на капитализма в най-общ смисъл ма това е друга тема :)
    Да не говорим колко много пречи тази практика на самото изкуство.. От години продуктите мейджърите не са piece of art а един друг piece и са просто един пазарен продукт.
    Тази схема на разпространение не случайно тръгва от музиката, защото именно изкуството винаги е било носител на революцинните настроения.
    А, че ще печелят повече, е повече от ясно, имайки предвид цената, която плаща всеки артист за договор с мейджър лейбъли..
    а не твърде отскоро тази "пазарна стратегия" е точно идеологията на малките и, така наречени, ъндърграунд изпълнители.. без оговори за разпространение с някой кръвопиец разчитат на приходи единствено и само от концерти. Доста често нещата им са свободни за даунлоад или се продават на самите събития и от ръка на ръка. Това е пътя на истиската музика и факта, че точно radiohead, nine inch nails и saul williams са от първите големи, които вдигат флага само ме кара да се чувствам на прав път като diehard техен фен :)

    уф написах статия вместо коментар..

     
  • At 2:43 сл.об., Blogger Momchil said…

    тъкмо го поръчах като flac

     
  • At 5:53 сл.об., Blogger kambone said…

    labela pompi 35% ot wsichko ostanaloto bandata go razdelq spored koi e pisal pesni koi pee w kolko parcheta i t.n.

     

Публикуване на коментар

<< Home