Hello My Name Is

nickolette

четвъртък, февруари 28, 2008

Mraz

значи това е Jason Mraz. не съм го знаела този американски фолк, рок, кънтри, че и рап изпълнител, но е носител на Грами и е посвирил с тоз и оня - Bob Dylan, Rolling Stones, Alanis Morissette, James Blunt... и с една българка.


- Bulgaria.
- Bulgaria? ooooh! America.
- oooooh!
и това е всичко, с което се изчерпват страните ни... яко.
редно ли е да правим обобщения и да мислим тия двамата за представителната извадка на държавите ни или да не се товарим излишно... незнам. стереотипи, клишета, че и клюки, обикновено са основателни и верни.
разбира се тук интересното от антропологическа гледна точка (ху-ху) е комуникацията на друго ниво.
в клипчето има (така да се каже) много културни наслоявания, тъй като действието се развива пред уникална сграда в Париж - Centre Georges Pompidou, помещаваща галерия на съвременното изкуство, обществена библиотека и център за музикални и акустични изследвания. създадена е от италианец, англичани и ирландец, а на площада отпред се събира същата онази будна многонационална парижка младеж, която обича да пълни кафенетата и да протестира, да протестира и да пълни кафенета.

някъде по това време или месец по-късно, поради редица комплексни фактори (липса на пари и място където да отидем, естетически потребности и др.) с една щура приятелка убихме няколко часа на същото това място. имах нахалството да снимам бездомник, който прояви характер и ме подгони за пари. след като всичко мина беше много смешно.

Етикети: , , , , ,

4 Comments:

  • At 6:15 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    i'm bulgarian, ne razbiram :))))

     
  • At 12:50 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    irlandeca e bil pqn:P

     
  • At 12:52 пр.об., Blogger nickolette said…

    ми някрая бабката казва, че е от България.. стори ми се яко :)

     
  • At 3:31 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Голям музикант, не го бях чувал до сега, разтърсих се из Нета и открих доста яка музика... 10Х

     

Публикуване на коментар

<< Home